Marcel Heinen
Hengelo (Gld.)
HomeOver mijAlpe d'Huzes 2013WebsitesFavoriete links Contact
Alpe d'Huzes 2013

Ik ben Marcel Heinen. Op 5 maart 1971 zag ik het levenslicht in Winterswijk. Tot 1998 heb ik gewoond in Aalten. Daarna tot februari 2007 in Zelhem met mijn huidige vrouw Marja. In 2007 zijn we verhuisd naar onze huidige woning aan de Middenweg in Hengelo (Gld.). Wij hebben een dochter; Annick nu (alweer) 9 jaar oud. Ik ben sinds 1 oktober 2000 werkzaam bij de Gemeente Bronckhorst (eerst Zelhem) als systeembeheerder. In mijn vrije tijd mag ik graag rondtoeren op mijn racefiets door het prachtige Achterhoekse land; vanuit Hengelo sta je zo op de Posbank of Elterberg. In de wintermaanden zet ik mijn training voort op de Tacx en als het hard genoeg gevroren heeft mag ik graag op natuurijs schaatsen. Daarnaast vul ik mijn vrije tijd met het maken van websites (voor met name postduivenliefhebbers en verenigingen) en het volgen van wielerwedstrijden zowel live als op tv.

Mijn motivatie haal ik mede uit het overlijden van mijn zwager (Andre Zweverink) op 25 oktober 2008 op 35-jarige leeftijd aan dikke darmkanker. Het machteloze gevoel dat ik destijds had, het gevoel van niets hebben kunnen doen voor mijn (schaats)maatje heeft mij er toe aangezet om toch nu nog iets te doen. En toen de kans zich voor deed om samen met collega’s geld in te zamelen  voor onderzoek tegen kanker zag ik mijn kans om iets te doen (ook al is het misschien niet veel) tegen deze verschrikkelijke ziekte. Een ander stuk motivatie haal ik uit de strijd tegen kanker bij kinderen. Wij lopen met onze dochter Annick in het UMC Radboud  voor haar beenlengteverschil en worden daar dus regelmatig geconfronteerd met (jonge) kinderen die kanker hebben. Het lijkt ons het meest verschrikkelijke dat je als ouders kan overkomen. Wij zijn sindsdien ook donateur geworden van KiKa. Tevens hoop ik dat door onderzoek enz. ooit de tijd aanbrengt dat kanker een chronische ziekte wordt, waar je oud mee kan worden. Ik zelf ben al sinds mijn 3e maand familiair belast met astma en daar kan je ondertussen wel oud mee worden.

Mijn doelstelling was om € 5.000,– op te halen, uiteindelijk heb ik ruim € 9.000,-- euro opgehaald. Ik wil iedereen die daar aan heeft bijgedragen bedanken. Ik hoop de berg minimaal 3 keer te beklimmen, elke keer extra is meegenomen. Uiteindelijk heb ik deze alpenreus 4x beklommen en ben daar zeker dik tevreden mee.

Mijn deelname in 2013 heeft nog een vervolg gekregen in 2014; ik sta namelijk op de officiële poster voor 2014.

Klik hier om de poster te bekijken.

 
HomeOver mijAlpe d'Huzes 2013WebsitesFavoriete linksContact